Home Landelijke radio Vijf steden in de race voor Glazen Huis 3FM Serious Request

Vijf steden in de race voor Glazen Huis 3FM Serious Request

Vijf steden maken kans dit jaar om het Glazen Huis een plein te bieden tijdens 3FM Serious Request. Eindhoven, Enschede, Groningen, Rotterdam en Tilburg staan op de shortlist. Op 25 maart maakt 3FM bekend waar het Glazen Huis in december 2009 zal staan.

In totaal zeventien steden toonden de afgelopen maanden interesse. 3FM vroeg geïnteresseerde gemeenten een plan in te dienen gezien grote belangstelling voor het evenement. Tien steden dienden daadwerkelijk een plan in. Op basis van deze plannen is uiteindelijk de shortlist van vijf steden samengesteld. Onder andere Maastricht, Amsterdam en Utrecht zijn afgevallen.

3FM Manager Communicatie, Bart de Voogd: "Om een praktische en eerlijke keuze te kunnen maken, hebben we gemeenten gevraagd naar een geschikte locatie en facilitaire mogelijkheden. Bovendien vroegen wij de steden om een marketingplan in te dienen, waarin ze aangeven hoe zij denken van 3FM Serious Request een succes te maken. Steden die concrete plannen uitwerkten, kregen de voorkeur."

De komende weken gaat 3FM verder in gesprek met het gemeentebestuur van de vijf kandidaatsteden, waarbij de locaties worden bezocht.