Home NPO 3FM 3FM Serious Request Serious Request vraagt aandacht voor kinderen die sterven door longontsteking

Serious Request vraagt aandacht voor kinderen die sterven door longontsteking

3FM Serious Request

3FM vraagt tijdens Serious Request 2016 aandacht voor kinderen die sterven door longontsteking. Drie 3FM-dj’s zamelen vanuit het Glazen Huis in Breda geld in om deze ‘stille killer’ een halt toe te roepen. Dit maakte Giel Beelen zojuist bekend in zijn ochtendshow op 3FM.

De publieke radiozender en het Rode Kruis zetten zich in voor een stille ramp die elke 35 seconden een kinderleven eist. Dat zijn wereldwijd elk jaar ruim 900.000 jonge kinderen, die te redden zijn met de juiste behandeling en goede informatie. De ziekte maakt veel slachtoffers in onder andere Haïti, Ethiopië en Soedan. Voor deze stille ramp zamelen de 3FM dj’s in de week voor Kerst samen met het Nederlandse publiek geld in.

Longontsteking eist meer levens dan hiv, aids, malaria en mazelen bij elkaar opgeteld. De ziekte is daarmee wereldwijd één van de voornaamste doodsoorzaken bij kinderen van 5 jaar en jonger. En dat terwijl longontsteking eenvoudig te voorkomen en te behandelen is. De problemen zijn het grootst in de Hoorn van Afrika en Sub-Sahara Afrika, waar veel kinderen in armoede leven. Het gebrek aan kennis en de slechte toegang tot de juiste medische zorg in landen als Ethiopië, Soedan en Haïti maakt deze stille ramp zo groot.