Home Landelijke radio Qmusic ‘Mattie en Wietze moeten luistercijfers Sky Radio opkrikken’

‘Mattie en Wietze moeten luistercijfers Sky Radio opkrikken’

Mattie Valk Qmusic

Sky Radio zou speciaal voor Qmusic-dj’s Mattie en Wietze hun non-stopmuziek-format willen onderbreken. In de ochtend mag het tweetal een programma maken, de rest van de dag blijft het station wel dj-loos. Dat zijn de gesprekken die Talpa Radio met de twee radiomakers voert, bevestigen diverse bronnen tegenover het AD.

Dat Talpa Radio radiomakers Mattie Valk en Wietze de Jager van Qmusic graag wil inlijven, stak de zender afgelopen vrijdag niet onder stoelen of banken. “We zijn altijd met talenten in gesprek. Ik kan me best voorstellen dat Mattie en Wietze een plek op een van onze zenders krijgen”, zei Menno Koningsberger, algemeen directeur van Talpa Radio, eigenaar van Radio 538, Radio 10, Radio Veronica en Sky Radio.

Sieb Kroeske, docent radiomanagement, vermoedt dat het binnenhalen van Mattie & Wietze bij Talpa Radio vooral een strategische zet is. “Het is een voor Nederland uniek format dat Sky overboord gooit. Dat snap ik totaal niet. De enige reden om dat wel te doen moet zakelijk zijn: er moet nog meer in de ochtend gescoord worden.”

Mediastrateeg Evert Bronkhorst van Vizeum: “Het is de concurrentie zwakker maken. Qmusic doet het goed in de jongerendoelgroep en door het succesnummer van Q weg te kopen kun je die zender tot een halt roepen.”

Uit cijfers van GfK blijkt dat SkyRadio in de ochtendspits slechter scoort dan de rest van de dag, bijvoorbeeld tussen 09:00 en 17:00 uur. Of het zo ver gaat komen dat Mattie en Wietze Qmusic inruilen voor Sky Radio, is vooralsnog onduidelijk.

Foto: Qmusic

>> RadioFreak is nu ook te vinden op LinkedIn.