Home Landelijke radio Qmusic Reacties mogelijke transfer Mattie en Wietze: “Gaat luisteraars kosten”

Reacties mogelijke transfer Mattie en Wietze: “Gaat luisteraars kosten”

Radiomakers hebben gereageerd op de ophanden zijnde transfer van Mattie Valk en Wietze de Jager naar Sky Radio. Volgens insiders van het AD is de transfer inmiddels rond. Radio 2-dj Gijs Staverman denkt dat Qmusic de transfer wel te boven komt. Arjan Snijders, bekend van de RadioRing, noemt de transfer in het AD echter ‘een groot verlies’ voor Qmusic.

“Q heeft miljoenen in die jongens gestoken. Het zal zeker een half jaar tot een jaar duren om hier financieel en qua luistercijfers weer bovenop te krabbelen”, aldus Arjan Snijders. Volgens hem is de kans groot dat Qmusic nu op zoek gaat naar een grote naam voor de ochtendshow. “Omdat ze dan sneller kunnen counteren na zo’n enorm verlies. Binnen de eigen gelederen vinden ze zo’n grote naam niet.”

‘Zie effecten 3FM’

Evert Bronkhorst van onderzoeksbureau Vizeum voorspelt ook een negatieve tendens voor Qmusic als Mattie & Wietze uitvliegen. “Op korte termijn gaat dat zeker luisteraars kosten. Zie de effecten bij 3FM na het vertrek van boegbeelden. En binnen het huidige dj-bestand van Qmusic zie ik de opvolgers niet direct klaar staan”, zegt hij tegen Adformatie.

Volgens Bronkhorst slaat Talpa Radio met het aantrekken van Mattie & Wietze wel twee vliegen in één klap. “Door deze transfer worden twee vliegen in één klap geslagen: je verzwakt één van je belangrijkste concurrenten (Qmusic) en versterkt Sky Radio in hun ‘zwakste’ timeslot.”

Aansprekende karakters

Gijs Staverman, dj bij NPO Radio 2 en tevens afkomstig van Qmusic, denkt dat Qmusic het vertrek van Mattie & Wietze wél gaat opvullen met eigen talent, zoals de zender de laatste jaren altijd heeft gedaan. “Want dat is waar ze daar goed in zijn. En het is echt een heel gezond station dat wel meer zware stormen overleefde.”

Rick van Velthuysen, tot eind vorig jaar dj bij Radio Veronica, snapt het aantrekken van Mattie & Wietze bij Sky Radio wel. “Men wil graag aansprekende karakters, inhoud en iets om te lachen. En niet een lijstje met nummers dat ze tegenwoordig zelf ook op Spotify kunnen samenstellen.”

Persgroep

Dat het AD zoveel aandacht besteedt aan de mogelijke transfer van Mattie & Wietze naar Sky Radio is opmerkelijk, want het AD en Qmusic vallen beide onder De Persgroep.