Home Landelijke radio Aantal veelverdieners publieke omroep moet terug naar drie

Aantal veelverdieners publieke omroep moet terug naar drie


De Tweede Kamer heeft gisteren unaniem ingestemd met een voorstel om het aantal veelverdieners bij de publieke omroep terug te dringen tot maximaal drie. Op initiatief van de PVV mogen niet meer dan drie presentatoren, verslaggevers of bestuurders meer verdienen dan de norm van ongeveer 193.000 euro.

Dit jaar verdienen nog elf presentatoren bij de publieke omroepen meer. De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) is al bezig dit aantal terug te brengen naar maximaal acht: drie radio en vijf televisiepresentatoren. Ook twee bestuursleden bij de raad van bestuur en de NRCV-directeur verdienen nog boven de zogenoemde balkenendenorm.

Minister Marja van Bijsterveldt (Media) liet maandag bij de bespreking van de plannen voor de toekomst van de publieke omroep al weten het oordeel over de salarissen aan het parlement te laten. Regeringspartijen VVD en CDA vinden met de PVV dat het belastinggeld bij de publieke omroep goed moet worden besteed. Volgens een NPO-woordvoerder heeft de belastingbetaler niets aan deze maatregel, omdat het deel van het salaris dat boven de balkenendenorm uitkomt, door de omroepverenigingen wordt betaald.

Vorig artikelMr. Saxobeat van Alexandra Stan 869 keer gedraaid in juni
Volgend artikelFusie levert omroepen meer geld op dan zelfstandig blijven