Home Landelijke radio 90 procent van de 538 aandelen naar Advent International

90 procent van de 538 aandelen naar Advent International

De geruchten over Radio 538 die een groot deel van haar aandelen zal verkopen aan het Amerikaanse Advent International blijken waar te zijn. Vandaag heeft Radio 538 bekend gemaakt dat het bedrijf 90% van de aandelen overneemt, de overige 10 procent blijven in handen van Lex Harding.

Naar alle waarschijnlijkheid zal het geen negatieve gevolgen hebben voor 538 want het bedrijf investeer inmiddels al in 25 mediabedrijven. Door deze overname zal de Raad van Commissarissen worden versterkt met Travis Baxter, een internationaal ervaren radioman die eerder heeft gewerkt voor onder andere Atlantic 252 en de BBC en lid is van de adviesraad van de British Radio Academy. Teartse Schaper, de Nederlander bij Advent International, die eveneens toetreedt tot de Raad van Commissarissen van Radio 538, zei in een commentaar op de buy-out: “538 is een sterke brand met een sterk commercieel team, een slimme programmering en enkele van de populairste DJ’s van Nederland. We kennen het team nu een paar jaar en we verheugen ons erop verder betrokken te raken bij dit boeiende bedrijf.”

Lex Harding voegde daaraan toe: “Belangrijk voor ons is dat Advent behalve financiering ook eigen kennis van de mediawereld inbrengt. Advent is een ervaren investeerder in Europese radiostations en we denken dat ze daardoor een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de toekomst van Radio 538. Ook de toetreding van Travis Baxter tot onze Raad van Commissarissen spreekt ons zeer aan. Door expertise die hij heeft opgedaan bij diverse Europese radiobedrijven is voor ons een welkome bijdrage.”

Radio 538 is het vierde radiobedrijf waar Advent in investeert. Voor 538 gingen het Hongaarse Danubius, en twee Poolse stations (RadioZet en Radio Kolor) al in zee met het bedrijf.