Home Landelijke radio 538, Radio 10, Sky en Radio Veronica verder onder Talpa Radio

538, Radio 10, Sky en Radio Veronica verder onder Talpa Radio

Talpa Radio

Sky Radio is afgelopen week als laatste ingetrokken in het pand van 538 aan de Bergweg in Hilversum. Daarmee zijn 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica vandaag officieel gestart in een gezamenlijk en vernieuwd studiocomplex in Hilversum. Sinds 1 oktober 2016 vormen de stations één groep, die vanaf vandaag verder gaat onder de groepsnaam Talpa Radio.

“Vandaag hijsen we de vlag op ons vernieuwde, gezamenlijke studiocomplex. Radio is en blijft de ultieme mix van muziek, entertainment en actualiteiten. Wij ontwikkelen een toegankelijke sound, die op het ritme van de dag meegolft en elke dag nèt wat leuker maakt”, aldus Menno Koningsberger, algemeen directeur van Talpa Radio.

De nieuwe radiogroep bereikt meer dan 7 miljoen Nederlanders per week, met een gemiddelde luistertijd van meer dan drie uur per dag. De primaire focus blijft op radio als vorm van muziek entertainment, daar waar relevant aangevuld met multimediale content en events.

In januari vorig jaar wordt bekend dat TMG en Talpa intensief gaan samenwerken. Vier maanden later koopt Talpa Radio 10 en 100% NL, dat dan nog eigendom is van RadioCorp. Talpa verkoopt SLAM! en 100% NL echter direct aan RadioCorp. Talpa houdt daarmee Radio 538 en Radio 10 over. Samen met TMG, dat eigenaar is van Radio Veronica en Sky Radio, vormen de vier zenders sinds 1 oktober 2016 een radiogroep.