Home Landelijke radio 40 procent van de Nederlanders luistert naar Sky Radio

40 procent van de Nederlanders luistert naar Sky Radio

Ruim 40 procent van alle Nederlanders van 10 jaar en ouder luistert wel eens naar Sky Radio. Dit zijn ruim 5,7 miljoen verschillende luisteraars. Daarnaast geven ruim 3,2 miljoen Nederlanders van 10 jaar en ouder aan dat Sky Radio voor hen de radiozender is waaraan ze de eerste of tweede voorkeur geven. Dat blijkt volgens Sky Radio uit de gegevens van de Radiobasisondervraging 2005 die vorige week werden gepresenteerd door onderzoeksbureau Intomart GfK en in opdracht van het Stichting Platform Radio-Exploitanten (PRE) is uitgevoerd.

Uit het onderzoek blijkt verder dat Sky Radio door 11,7 procent van alle Nederlanders van 10 jaar en ouder het meest wordt beluisterd. Daarmee zou de zender het populairste zijn van alle radiostations.

Carlo de Boer, Algemeen Directeur Sky Radio, is dan ook blij met de cijfers. “We zijn bijzonder trots dat ruim 5,7 miljoen Nederlanders regelmatig op ons afstemmen. De muziekmix van Sky Radio begint steeds populairder te worden.” Een opmerkelijke uitspraak, aangezien Sky Radio het de laatste tijd juist minder goed doet in de maandelijkse luistercijfers die uitkomen.