Home Landelijke radio Jurre Bosman (NPS): “We moeten af van de omroepen op 3FM”

Jurre Bosman (NPS): “We moeten af van de omroepen op 3FM”

Eindredacteur Jurre Bosman van de NPS-programma’s op Radio 3FM vindt dat de publieke popzender van de omroepen af moet. Dat zegt hij in Broadcast Magazine. “De jonge garde neemt de telefoon op met ‘3FM’, maar de mensen die hier wat langer zitten en een aantal directies hechten nog aan de identiteit van de omroepen. […] Volgens mij moeten we binnen niet al te lange termijn af van de omroepen op 3FM.”

Volgens Bosman kan het marktaandeel van 3FM nog best weleens zakken. “Maar is dat dan zo erg? De STER en de Raad van Bestuur vinden dat vreselijk, maar ik niet.” Toch zal dat waarschijnlijk tot meer bezuinigingen leiden, omdat 3FM dan reclame-inkomsten misloopt. “Dan moeten we 3FM anders organiseren. Want doordat we nog steeds met tien omroepen bij elkaar zitten, doen we veel werk dubbel.”

De 28-jarige Bosman stelt voor al het personeel over te hevelen naar een werkmaatschappij van de Publieke Omroep. “Dan kun je met minder mensen toe. Dat is even lullig, maar het gaat in elk geval minder kosten. […] Ik denk dat juist een zender als 3FM daar op een gegeven moment wel aan toe is. De leidinggevenden van de omroepen worden tenslotte een dagje ouder, die hebben meer met Radio 2 dan met 3FM. Het zou mij niet verbazen als een paar omroepen op een goede dag zegt: laat maar. Dat is dan een prima ontwikkeling. De meeste directies hebben toch geen verstand van radio. En zeker niet van 3FM.”