Home Landelijke radio 3FM wijzigt programmering, 538 kort feest op Museumplein in

3FM wijzigt programmering, 538 kort feest op Museumplein in

Radio 3FM heeft de programmering gewijzigd na het drama in Apeldoorn. Daar reed een auto in op de menigte die naar het gevolg van de koningin keken. Daar zijn doden bij gevallen.

De Coen en Sandershow zou van band komen met een Best Of. Dj Bart Arens is nu te horen tot 17:30 uur. Daarna neemt Domien Verschuuren het over.

Op het Museumplein in Amsterdam heeft Radio 538 de programmering van het feest ingekort. Programmaleider Niels Hoogland sprak de menigte toe. "We willen jullie het feest niet onthouden, maar het zal wel korter worden. Zo hebben de Toppers besloten niet op te treden, en wij respecteren dat." Vervolgens werd om een minuut stilte gevraagd.

Inmiddels is ook duidelijk dat Guus Meeuwis, Jeroen van der Boom, Alain Clark, Ilse DeLange en Kane niet op zullen treden. Evenementen in Amsterdam mogen van burgemeester Cohen wel gewoon doorgaan. "Ik ga het niet verbieden."

"Het is een verschrikkelijke gebeurtenis waarbij feesten absoluut niet hoort", zegt Jan-Willem Brüggenwirth, algemeen directeur Radio 538. "Normaliter zou het stoppen een logische keuze zijn geweest maar in nauw overleg met politie en beveiliging is besloten de veiligheid van de 150.000 bezoekers op het Museumplein voorop te stellen."