Home Landelijke radio 3FM Serious Request start maandag

3FM Serious Request start maandag

De actie die 3FM samen met het Rode Kruis onder de naam ‘3FM Serious Request’ gaat voeren begint aanstaande maandag. Vanaf 6:00 uur ’s ochtends zullen Giel Beelen, Claudia de Breij en Wouter van der Goes live vanuit een glazen studio in Utrecht alle radioprogramma’s op 3FM vezorgen, ze zullen daarbij ook nog eens vijf dagen lang niet eten, alleen drinken.

De website van 3FM is gisterenmiddag aangepast om alvast alle aandacht op de actie te vestigen. Daarnaast wordt er een televisiespot uitgezonden om de actie te ondersteunen en was Giel Beelen vanochtend te gast bij ‘Goeiemorgen Nederland’ om meer over de actie te vertellen. Ook zijn er speciale gratis Boomerang kaarten verspreid waarop tevens een mogelijkheid is om een machtiging in te vullen.

Het publieke radiostation hoopt op diverse manieren geld binnen te halen voor de actie. Als eerste kunnen luisteraars betalen om hun favoriete plaat op 3FM te horen, zowel door te stemmen via de website, als door tijdens de uitzenddagen te bellen met een speciaal telefoonteam. Ook via de machtiging op de speciale Boomerang kaarten kan men zijn of haar favoriete plaat aanvragen.

Daarnaast organiseert 3FM tijdens de Serious Request week diverse veilingen. Zo kan er worden geboden op diverse items die BNers ter beschikken hebben gesteld, zijn er thuisconcerten van The Sheer en Jovink en de Voederbietels en zijn er diverse masterclasses waarop kan worden geboden. Zo kun je karten tegen Jos Verstappen en Tim Coronel, rappen met Lange Frans, drummen met Ton Dijkman en kun je bieden op een acteerworkshop van 3FM-dj Egbert-Jan Weber of Tygo Gernandt.

Daarnaast is er de mogelijkheid om simpelweg geld te doneren door geld over te maken naar het Rode Kruis of door een een sms te sturen. Daarnaast zijn er in het land diverse scholen en verenigingen die eigen acties opzetten voor Dafur. Hiervoor stelt 3FM speciale pakketjes met ondersteuningsmateriaal ter beschikking.

Ook bedrijven kunnen helpen met de actie. Zo kunnen ze ondermeer bedrijf van de dag worden, of een sponsoring doen in nature door bijvoorbeeld eten en drinken te leveren voor de vrijwillegers van het telefoonteam. Het Commissariaat voor de Media heeft overigens toestemming gegeven om namen van bedrijven en instellingen te noemen die een donatie doen tijdens de actieweek.

De belevenissen van Giel Beelen, Claudia de Breij en Wouter van der Goes zijn alleen te volgen via de radio, ook zullen er dagelijks live-beelden op televisie te zien zijn; sagelijks van 9:00 tot 16:00 uur op Nederland 2 en ’s nachts tussen de herhalingen van nieuwsuitzendingen door op Nederland 3. Verder zullen Giel en Claudia hun belevenissen van zich afschrijven op het weblog Retecool.