Home Landelijke radio TROS gaat niet commercieel

TROS gaat niet commercieel

De TROS gaat niet commercieel. Dat heeft voorzitter Karel van Doodewaerd van de omroep aan zijn personeel laten weten. Binnenkort zal de omroepvereniging een nieuwe consessie aanvragen om tot en met augustus 2008 in het publieke bestel te blijven. Dit zal het Nederlands Dagblad komende ochtend melden op basis van bronnen binnen de omroep.

De TROS had lange tijd plannen om samen met het Vlaamse VTM een commerciële televisiezender te starten. Reden voor deze mogelijke overstap is het gevoel bij de TROS dat de omroep door de overheid wordt omgevormd tot een staatsomroep waarin de TROS weinig inspraak heeft in de programmering. Maar deze plannen zijn nu van de baan.

TROS-woordvoerder Marc van Hal wil alleen bevestigen dat de omroep een brief gaat sturen aan staatssecretaris Medy van der Laan (Media). Over de precieze inhoud van de brief wil Van Hal voor morgenmiddag geen mededelingen doen. Van der Laan heeft begin vorige maand duidelijkheid geëist van de TROS over de plannen van de omroep. Zij wil voor 20 december weten of de TROS binnen het bestel blijft of er uitstapt.