Op NPO 3 is volgende week elke avond een kort tv-programma rondom ‘3FM Serious Request’ te zien. Om 19:25 uur presenteren Annefleur Schipper en 3FM-dj Vera Siemons ‘Nachtgasten’, waarin ze de gasten ontvangen die ’s nachts in het Glazen Huis blijven slapen.

Jarenlang was er tijdens ‘3FM Serious Request’ een dagelijkse talkshow te zien op NPO 3, maar de laatste jaren ontbrak die. Nu keert de actie van NPO 3FM dus terug op NPO 3, maar wel met een relatief kort programma: ‘Nachtgasten’ duurt maar tien minuten. Het programma bevat volgens de NPO “een speelse introductie van de logés, een bliksemsnelle kennisquiz om geld te verdienen voor Het Vergeten Kind en een laatste avondmaal voordat de nachtgasten het Glazen Huis betreden”.

Naast het programma op NPO 3, worden ’s nachts de beelden van het Glazen Huis integraal uitgezonden op NPO 3. Ook zijn er op NPO 1 korte updates rond de NOS Journaals van 10:00, 13:00, 18:00 en 20:00 uur. De hele actie is integraal te zien op NPO 1 Extra.

3FM Serious Request start komende zondag middag en duurt tot Kerstavond. Dit jaar zitten Rob Janssen, Sophie Hijlkema en Barend van Deelen opgesloten in het Glazen Huis in Amersfoort. Ze halen geld op voor Het Vergeten Kind.

Foto: NTR