Home Landelijke radio Basyl de Groot definitief zendermanager van 3FM

Basyl de Groot definitief zendermanager van 3FM

Basyl de Groot
Basyl de Groot

Basyl de Groot wordt per 1 juni 2016 benoemd tot zendermanager van 3FM. Hij was al sinds 1 januari 2016 interim-zendermanager. De Groot volgt Wilbert Mutsaers op, die eind vorig jaar vertrok bij 3FM. De Groot gaat zich richten op het verder vernieuwen van de publieke jongerenzender.

“3FM staat voor nieuwe muziek en voor nieuw talent. Ik vind het geweldig om aan de slag te gaan als zendermanager van NPO 3FM”, aldus De Groot. “Ik zie er naar uit om 3FM een nieuw scherp, eigenzinnig profiel te geven waar jonge makers en luisteraars zich in herkennen. Dat ga ik samen met alle 3FM’ers en luisteraars doen!”

De Groot is sinds 1997 werkzaam bij 3FM, waar hij tot begin dit jaar music director was. Daarvoor werkte hij als dj en muzieksamensteller bij Kink FM en bij BMG en Warner Music. In zijn nieuwe functie als zendermanager wil De Groot met 3FM ‘de beste jongerenzender van Nederland worden’.

Volgens NPO-bestuurder Shula Rijxman krijgt De Groot in zijn nieuwe functie als eindverantwoordelijke van 3FM voor het eerst de kans om de zender opnieuw te positioneren: “3FM moet de publieke radiozender blijven die nieuwe muziek en talent als eerste signaleert en onder de aandacht van een groot publiek brengt”, aldus Rijxman.

“Met zijn jarenlange ervaring als music director bij 3FM en oog voor jong talent weet Basyl als geen ander wat nodig is om NPO 3FM klaar te stomen voor de toekomst, zowel lineair als online.”

Foto: Hans-Peter van Velthoven | 3FM