Home Landelijke radio 3FM Serious Request: Dj’s opgesloten in Glazen Huis door Prins Willem Alexander

3FM Serious Request: Dj’s opgesloten in Glazen Huis door Prins Willem Alexander

Michiel Veenstra, Rob Stenders en Gerard Ekdom zijn zojuist door Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Willem Alexander opgesloten in het Glazen Huis op Het Plein in Den Haag. Tot en met maandag 24 december brengen de drie dj’s samen zes dagen door in een tijdelijke studio op het Plein in Den Haag, waar zij zonder eten onafgebroken radio maken. Met deze actie willen 3FM en het Rode Kruis zoveel mogelijk aandacht vragen en geld ophalen voor een betere drinkwatervoorziening in de wereld.

De Prins vroeg wel een plaatje aan, maar er werd niet bekend gemaakt hoeveel hij precies neertelde. Voor hem werd ‘As long as we’re in love’ van jazz-zanger Wouter Hamel gedraaid. De Prins zal ook een minuut lang bellen met degene die het meeste biedt voor een gesprek. Hij kreeg daarvoor een speciale telefoon van Rob Stenders.

Niet alleen de dj’s in het Glazen Huis voeren actie, ook de andere 3FM jocks doen alles om van 3FM Serious Request 2007 een succes te maken.

Coen Swijnenberg lift met een emmer water langs de andere glazen huizen in Europa om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor 3FM Serious Request. 3FM luisteraars kunnen de dj per liter sponsoren. Hij vertrekt met vijftien liter water vanuit Den Haag richting Leuven en Genève. Aan hem de taak om met zoveel mogelijk water in Den Haag terug te keren. Onderweg bijvullen mag niet. Wanneer hij alle inhoud verliest, moet hij eerst terug naar Den Haag om de emmer weer te laten vullen.

Giel Beelen en Sander Lantinga zijn te huur in de ochtenduren. De dj’s zijn bereid de handen uit de mouwen te steken tegen betaling. Dit alles is live te horen op 3FM en ’s avonds te bekijken in Serious Request update op Nederland 3.

Sander de Heer trekt met de 3FM Serious Surprise Truck door Nederland. Elke dag staat hij voor 3FM Serious Request vanaf 15:00 uur op een andere locatie in het land en gaat hij samen met zijn mystery guests van alles doen om geld te inzamelen voor een betere drinkwatervoorziening in de wereld.

Via het kabelnetwerk van UPC is de actie 24 uur per dag te zien via het analoge en digitalekabelnetwerk. Ook @Home, Casema en Multikabel 3FM Serious Request 24 uur per dag doorgegeven worden via het analoge en digitale net.

Op maandag 24 december presenteren BNN en NOS live de finale van 3FM Serious Request van 19:00 uur tot 19:50 uur op Nederland 3.