Home Landelijke radio 3FM Serious Request: de laatste dag

3FM Serious Request: de laatste dag

3FM sluit vanmiddag tussen 15:00 en 17:00 uur de actie ‘3FM Serious Request’ af. Als eerste zal op de Neude de inboedel van het huis worden geveild door Freek de Jonge en vervolgens zal de Gouden Druppel worden uitgereikt aan het bedrijf dat het meeste heeft gedoneerd. Om 16:00 uur verlaten de dj’s het huis, waarna om 16:50 het eindbedrag dat tot dusver binnen is bekend wordt gemaakt.

Gisteren werd er geen tussenstand meer bekend gemaakt, wel werd bekend wat het call-center van Search & Result heeft binnen gehaald. Zij belden de hele week bedrijven en dit bracht bij elkaar €147.751,- op.

Verder deed Peil.nl van Maurice de Hond onderzoek naar de actie van 3FM. Hieruit bleek dat 82 procent van alle Nederlanders ‘Serious Request’ kent, bijna iedereen weet ook dat de actie voor de kinderen in Congo is. 34 procent van de mensen overweegt een donatie te doen.

Gisterenavond is de actie ‘Fietsen voor Congo’ geeïndigd. Met hulp van een aantal wielrenverenigingen is op drie fietsen, die naast het glazen huis staan, de afstand van Utrecht naar Congo en weer terug afgelegd: in totaal 12926 kilometer. In totaal is hiermee €52.232,- opgehaald.

Direct na afloop van de actie, om 17:00 uur, start 3FM met het uitzenden van de ‘Serious Request Top’. Tot zaterdag 31 december 16:00 uur komen alle aangevraagde platen van de actieweek voorbij.