Home Landelijke radio 3FM maakt nominaties 3FM Awards bekend

3FM maakt nominaties 3FM Awards bekend

Op Radio 3FM zijn de nominaties voor de 3FM Awards bekend gemaakt. De prijzen worden jaarlijks uitgereikt aan de beste Nederlandse popacts en –artiesten, gekozen door de 3FM luisteraars. Luisteraars kunnen nu op de website van 3FM stemmen. Vorig jaar waren Krezip, Anouk en Alain Clark de grote winnaars.

De uitreiking van de 3FM Awards vindt plaats op donderdag 23 april tijdens een liveshow in de Gashouder (Westergasfabriek) in Amsterdam.

Dit zijn de nominaties:

Categorie Beste Band: Bløf, Kane, Krezip, Racoon, Di-rect.
Categorie Beste zanger: Alain Clark, Bertolf, Boris,Marco Borsato,VanVelzen .
Categorie Beste zangeres: Anouk, Ilse DeLange, Jacqueline Govaert (Krezip), Nikki, Sanne Hans (Miss Montreal).
Categorie Beste artiest Pop:
Alain Clark, Ilse DeLange, Leaf, Racoon, VanVelzen.
Categorie Beste artiest Rock: Anouk, GEM, Kane, Voicst, Within Temptation.
Categorie Beste artiest Alternative: De Jeugd van Tegenwoordig, GEM, Pete Philly & Perquisite, Novastar, Voicst.
Categorie Beste single: Anouk – Modern world, Armin van Buuren featuring Sharon den Adel – In and out of love, Dio featuring Sef – Tijdmachine, Ilse DeLange – So incredible, Kraak & Smaak – Squeeze me
Categorie Beste album: Bløf – Oktober, De Jeugd van Tegenwoordig – De Machine, Ilse DeLange – Incredible, Novastar – Almost bangor, Racoon – Before you leave.
Categorie Beste live act: Anouk, Krezip, Kane, Marco Borsato, Within Temptation. 
Categorie Beste nieuwkomer: Bertolf, Dio, Miss Montreal, Nikki, Sabrina Starke.

Tijdens de 3FM Awards wordt ook De Schaal van Rigter uitgereikt, dit is de prijs voor de meest gedraaide single op 3FM van het afgelopen jaar. De prijs is vernoemd naar voormalig dj Wim Rigter die twee jaar geleden overleed. Daarnaast looft de 3FM muziekredactie de 3FM Serious Talent Award uit.

Van vrijdag 17 april 19:00 uur tot vrijdag 24 april 18:00 uur staat 3FM in het teken van de 3FM Awards. Het radiostation draait veel muziek van eigen bodem, van de winnaars van afgelopen edities en natuurlijk van de genomineerden van 2009.

Op 19 april kiest de 3FM-vakjury de winnaar van de 3FM Serious Talent Award tijdens een liveshow in de Melkweg in Amsterdam. De show is rechtstreeks te volgen tussen 18:00 en 21:00 uur op 3FM.

Op donderdagavond 23 april doet 3FM vanaf 19:00 uur live verslag van de 3FM Awards vanuit de Gashouder (Westergasfabriek) in Amsterdam. De VARA zendt de liveshow uit op Nederland 3 van 20:30 tot 22:00 uur.