Home Landelijke radio Creatief directeurs van jinglebedrijf VHU starten eigen bedrijf

Creatief directeurs van jinglebedrijf VHU starten eigen bedrijf

Twee oud-creatief directeurs van jingleproducent VHU Europe zijn een nieuwe bedrijf begonnen. Joost Griffioen had jinglemerk ReelWorld Europe onder zijn hoeden en Stas Swaczyna was creatief directeur van Pure Imaging. Samen beginnen zij The Rocketeers, een muziekstudio in Hilversum.

"De verf is nog niet droog en nu al voel je een goeie vibe, echt een verademing", aldus Griffioen. Stas Swaczyna: "Dit is zo gaaf. We hebben nergens op bezuinigd. Een jongensdroom die uitkomt."

De afgelopen jaren waren de heren verantwoordelijk voor de jingles van stations als 3FM, BNR, FunX, Antenne Wien (Oostenrijk) en VRT Radio 1 (Belgie). Over het plotselinge vertrek wil Swaczyna niet in detail treden. "We waren dit al een tijdje van plan" zegt Griffioen.

Oprichter Diederick Huizinga  van VHU Europe vindt het jammer dat de twee eind 2007 al afscheid namen van zijn bedrijf. "We wilden graag samen verder de successen uitbouwen, maar zij kozen ervoor hun eigen weg in te slaan. Daar wensen wij hen nog steeds alle succes bij."

Inmiddels heeft het nieuwe bedrijf al jingles gemaakt voor Radio Decibel en ‘Domien is Wakker’ (3FM). 

Joost Griffioen begon zijn carriere bij Radio 538 en Top Format en was audiovormgever van Yorin FM, Radio Veronica en Q-music. Stas Swaczyna studeerde Muziektechnologie aan de Hogeschool voor de Kunsten en kwam terecht bij 3FM. Na Yorin FM werd hij creatief directeur bij VHU Europe.