Home Landelijke radio Omroep Llink vraagt uitstel van betaling aan

Omroep Llink vraagt uitstel van betaling aan

De publieke omroep Llink heeft uitstel van betaling gevraagd omdat de omroep in zware financiële moeilijkheden zit. Het is onduidelijk of de problemen gevolgen hebben voor het personeel omdat de directie wil niet reageren. Totdat er een bewindvoerder is aangesteld doet de omroep geen uitspraken over haar financiële situatie en de organisatie. 

Het is de eerste keer in de omroepgeschiedenis dat een publieke omroep uitstel van betaling aan heeft gevraagd. Het Commissariaat voor de Media heeft de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) eerder op de dag opdracht gegeven te stoppen met de financiering van de omroep in afwachting van een gedegen financieel overzicht.

Het personeel van de omroep Llink is ingelicht over de financiële problemen die er zijn. Gisteren kwam ineens het bericht naar buiten dat de omroep surséance van betaling aan wilde vragen.

3FM-dj Rudy MacKay zegt dat zijn uitzending morgenavond voor Llink gewoon door gaat, maar dat er veel onduidelijkheid is.

"De idealen van Llink, onze idealen en dus ook die van al onze 125.000 leden, zijn het waard om heel hard voor te knokken, nu meer dan ooit", zo reageert het personeel in een verklaring. "En die idealen liggen binnen handbereik; met 150.000 leden krijgt LLiNK drie keer zoveel zendtijd op radio en televisie.  Wij geloven in een betere wereld en zijn ervan overtuigd dat wij niet de enigen zijn."

De publieke omroep moet vóór 1 april 150.000 leden hebben om de status te behouden. Onlangs startte de omroep een campagne om de resterende 30.000 leden binnen te halen.