In aanloop naar Serious Request geeft NPO 3FM dj’s die bij een lokale omroep werken de kans om mee te presenteren op het radiostation. Van 10 tot 18 december, de nacht tot aan de start van Serious Request, zullen er elke nacht nieuwe talenten te horen zijn als side-kick.

Lokale radio-dj’s die op deze manier hun debuut willen maken op de radio zullen uiteraard wel een donatie moeten doen. Ze kunnen via de Kom In Actie-site van Serious Request een actie aanmaken en geld ophalen. Vervolgens zal op 6 december bekend worden gemaakt wie er daadwerkelijk een plek krijgen in de nacht. Meer informatie is te vinden op 3fm.nl/localheroes.

Met deze actie hopen de nacht-dj’s van 3FM een hun steentje bij te dragen aan Serious Request van dit jaar. Op 18 december start de actieweek met zijn vernieuwde opzet: Lifeline. Zes dj’s lopen in duo’s door Nederland om onderweg geld op te halen en verslag te doen van acties in het land: Sander Hoogendoorn en Eva Koreman door het noordwesten, Jorien Renkema en Rob Janssen door het zuidoosten en Rámon Verkoeijen en Mark van der Molen door het zuiden.

De duo’s zullen steeds zes uur achter elkaar lopende radio maken en hebben dan 12 uur rust. De andere dj’s zijn te vinden in TivoliVredenburg in Utrecht, dat dient als commandocentrum en eindpunt van de actieweek. Wat de nachtjocks doen tijdens de actieweek, is nog niet bekend.

Foto: Michel Schnater | NPO