NPO 3FM lanceert een extra editie van 3FM Serious Request: The Lifeline. De zender gaat geld inzamelen voor het Rode Kruis in de strijd tegen het coronavirus. De actie loopt van maandag 13 april tot en met zaterdag 18 april. Luisteraars kunnen geld doneren wanneer ze een liedje aanvragen voor bijvoorbeeld iemand die ziek is, thuis werkt of helden uit de zorg.

Tijdens de Lifeline lopen de 3FM-dj’s door het land om geld op te halen, maar vanwege de coronamaatregelen blijven zij nu in de studio. De dj’s tijdens 3FM Serious Request: Never Walk Alone zijn Sander Hoogendoorn, Timur Perlin, Frank van der Lende en Eva Koreman. Elke dj-shift duurt telkens zes uur.

Bijzondere actie

Sander Hoogendoorn trapt 13 april af van 06:00 tot 12:00 uur. Na hem is Timur Perlin van 12:00 tot 18:00 uur te horen. De avonduren zijn voor Frank van der Lende en Eva Koreman, van 18:00 uur tot 00:00 uur. In de nacht presenteren verschillende 3FM-dj’s.

Sharid Alles, zendermanager van 3FM: “Deze bizarre tijd vraagt om een bijzondere actie. 3FM Serious Request verbindt en dat is nu meer nodig dan ooit. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje: veelal thuis en vaak afgezonderd van anderen. Toch kunnen we samen iets doen. Bij 3FM willen we graag ons steentje bijdragen en ik nodig iedereen uit om met ons mee te doen en het Rode Kruis te steunen.”

>> Meer radionieuws rondom het coronavirus

Foto: NPO 3FM

>> RadioFreak is nu ook te vinden op LinkedIn.