Home Landelijke radio 3FM, FunX en NPO 3 starten partijwijzer voor jongeren

3FM, FunX en NPO 3 starten partijwijzer voor jongeren

3FM, FunX en NPO 3 zijn samen een partijwijzer voor jongeren gestart. Het is een online tool waarmee de 800.000 jongeren die dit jaar voor het eerst mogen stemmen kunnen ontdekken welke partijen passen bij hun standpunten. Daarnaast hebben de drie jongerenzenders van de NPO veel aandacht voor de verkiezingen op 15 maart.

De tool is gemaakt samen met Prodemos, die ook de Stemwijzer heeft gemaakt. De partijwijzer is onafhankelijk, benadruk de NPO.

FunX organiseert op 8 maart een debat in het centrum van Den Haag. De VVD, PvdA, D66, Groenlinks en Denk gaan onder toeziend oog van debatleider en FunX gezicht Shay Kreuger met elkaar de strijd aan. Ook zijn er 100 FunX-jongeren aanwezig om mee te praten over onderwerpen als studie, zorg, huisvesting en etnisch profileren.

De lijsttrekkers schuiven aan bij de 3FM-jocks in de studio. Luisteraars horen waar zij en hun partij voor staan en stellen kritische vragen. Omdat muziek meer zegt dan duizend woorden gaat 3FM-dj Michiel Veenstra (NTR) op zoek naar de Essential Tracks van de lijsttrekkers: die tracks die bepalend zijn in hun werk en leven.