Home Landelijke radio 3FM-dj’s opgesloten in Glazen Huis door prinses Máxima

3FM-dj’s opgesloten in Glazen Huis door prinses Máxima

Gerard Ekdom, Giel Beelen en Annemieke Schollaardt zijn zojuist door prinses Máxima opgesloten in het Glazen Huis op de Grote Markt in Groningen. Daarbij was veel media aanwezig.

"Ik vind het een fantatische actie en het is ook altijd leuk om in Groningen te zijn!", zo zei de prinses tegen de 'onderdanige' dj's. "Ik heb onderweg hier naartoe al geluisterd en het klink prima." Ze vroeg ook twee plaatjes aan: Youssou N'Dour – Seven Seconds en Anouk met haar laatste single. Voor de plaatjes heeft ze een onbekend bedrag betaald, voor het goede doel. Vervolgens werden de dj's rond 19:18 uur opgesloten in het huis.

Prinses Máxima sluit de dj's op

Tot en met donderdag 24 december brengen de drie dj's samen zeven dagen door in een tijdelijke studio, waar zij zonder eten onafgebroken radio maken. Met deze actie willen 3FM en het Rode Kruis zoveel mogelijk aandacht vragen en geld ophalen voor de bestrijding van Malaria.

De slogan van de actie is 'Stop Malaria, Play The Music'. De verrichtingen van de drie dj's zijn weer live te volgen via internet en overdag ook regelmatig op televisie via Nederland 1 en 's nachts via Nederland 3. Het digitale kanaal 101.TV zendt Serious Request 24 uur per dag uit. Veel kabelmaatschappijen hebben voor die gelegenheid 101.TV gratis beschikbaar gemaakt via digitale televisie. Daarnaast wordt de actie ondersteund via de website en een speciale mobiele applicatie.

3FM-dj's die niet het huis in gaan trekken wel het land in om de actie te ondersteunen. Ze gaan onder andere betaald plaatjes draaien in een 'collectebusje'.

Vorig jaar bereikte Serious Request 10,6 miljoen mensen en werd er ruim 5,6 miljoen euro opgehaald voor vluchtelingenhulp.

Nog even eten

Nog even eten

Het mengpaneel

De mengtafel

Máxima in het huis

Máxima in het Glazen Huis

Annemieke, Gerard en Giel

Annemieke, Gerard en Giel

Máxima praat met de dj's

Prinses Máxima praat met de dj's

Ondanks de kou is het druk op de Grote Markt in Groningen

Ondanks de kou is het druk op de Grote Markt in Groningen