Home Landelijke radio 3FM-dj Harm den Besten voor één nacht geschorst

3FM-dj Harm den Besten voor één nacht geschorst

Harm den Besten van 3FM is één nacht geschorst. De nacht-dj draaide zondagnacht in zijn programma tussen 4:00 en 6:00 uur twee uur lang louter Nederlandstalige muziek. Dat deed hij zonder eerst overleggen met de muziekredactie, zo laat hij weten op Twitter. “En daarnaast heb ik een artiest wakker gebeld en dat werd niet gewaardeerd”, aldus Den Besten.

Een woordvoerder van de NPO laat aan RadioFreak.nl weten: “Harm is een dj in opleiding dus prima als hij iets uitprobeert, maar dit ging net te ver. Vandaar dat hij een nachtje mag bijslapen.” Den Besten maakte zijn schorsing zelf openbaar door het te twitteren. “Okej… 2 uur lang Nederlandstalige muziek op 3FM is wat overdreven. Moet even een nachtje overslaan. Je hoort mij overmorgen weer op 3FM”, twitterde de nacht-dj.

“Shame on you”
Collega-dj Sander Hoogendoorn reageerde op de schoring van Den Besten. “Trots op Harm die z’n kop boven ’t maaiveld durft uit te steken. Shame on you voor diegene die ‘m bij 3FM geschorst heeft”, twitterde Hoogendoorn.

Den Besten maakt iedere zondag- tot en met dinsdagnacht tussen 4:00 en 6:00 uur het nachtprogramma ‘Slapen is voor Losers’. Eerder was hij ook op zaterdagnacht te horen, maar dat programma is sinds kort overgenomen door Lex Uiting.

UPDATE 22:15
Inmiddels is besloten dat de schorsing niet door gaat. Een woordvoerder laat weten dat dit na overleg besloten is.

Foto: Hans-Peter van Velthoven