Home Landelijke radio ‘2 meter sessies’ verhuist naar de doordeweekse avond op KinkFM

‘2 meter sessies’ verhuist naar de doordeweekse avond op KinkFM

Jan Douwe Kroeske gaat het nieuwe programma ‘2 meter de avond in’ presenteren op KinkFM. Dat het het station zojuist aan RadioFreak bevestigd. Het programma is iedere dinsdag tot en met vrijdag te horen tussen 20:00 en 22:00 uur.

De formule van het programma, dat tot nu toe op zondagmiddag van 12:00 tot 15:00 uur te beluisteren was onder de noemer ‘2 meter @ Kink’, blijft ongewijzigd. Het programma bevat naast 2 meter sessies met zowel binnen- als buitenlandse bands ook veel nieuwe muziek. “Het avondprogramma zal iets journalistieker worden dan de middaguitzendingen, maar zal in sfeer en rijkwijdte vergelijkbaar zijn”, aldus een woordvoerder van het alternatieve station.

2 meter sessies begon in april 1987 bij de NPS. Het programma, dat de meeste tijd ook een televisie-versie kende, verhuisde sindsdien via de VARA en RTL 5 naar Kink FM en Veronica. In de afgelopen jaren werden meer dan 1000 sessies opgenomen, met onder andere Counting Crows, Radiohead, REM, Venice, Coldplay, Anouk, K’s Choice en Joe Cocker.