Home Landelijke radio bekende Surinaamse radiojournalist dood aangetroffen

bekende Surinaamse radiojournalist dood aangetroffen

De bekende radiojournalist Rinaldo Tuur (34) is zaterdag dood in zijn woning in Paramaribo aangetroffen. Hij was aan een deur opgehangen. De politie heeft het sterke vermoeden dat er een misdrijf in het spel is, maar wil nog geen nadere bijzonderheden prijsgeven.

Tuur kwam twee jaar geleden in Nederland in het nieuws, toen hij voor zijn terugreis naar Suriname op Schiphol werd aangehouden. Bij zijn aankomst in Nederland bleek een koffer van de bagageband te zijn gerold waarin cocaïne zat. De koffer stond op zijn naam.

De drugs werden op de luchthaven in Paramaribo in de bagage van Tuur gestopt. De zaak is nooit opgehelderd. Tuur bracht in Nederland twee weken achter de tralies door, maar ontving later van de Nederlandse justitie een vergoeding wegens onrechtmatige aanhouding.

Tuur was in Suriname jaren de gangmaker bij Radio Apintie en was bij politici die het nieuws wilden halen, graag gezien. Hij was ook bij het luisterpubliek bijzonder populair, omdat hij er bij actualiteiten met zijn neus steeds bovenop zat.

Voor de Surinaamse mediawereld is het heengaan van Tuur een zware klap. Bij alle radio- en televisiestations in Paramaribo hangen de vlaggen halfstok. (Antenne 2)