Niet alleen Radio 538 past zijn programmering aan als de avondklok wordt ingevoerd. Ook 100% NL gaat wat extra’s doen voor luisteraars die thuis zitten. Als de Tweede Kamer vandaag instemt met de avondklok, start het radiostation komende zaterdag met de ‘Avondklokshow’.

Normaal gesproken is op 100% NL in de avond nonstop muziek te horen. Tijdens de avondklok komt het radiostation tijdelijk met een gepresenteerd programma van 19:00 tot 22:00 uur onder de noemer de ‘Avondklokshow’.

Hans Klok

Voor de eerste uitzending heeft het radiostation Hans Klok gevraagd om de presentatie op zich te nemen. Hij zal worden begeleid door Stephan Jacobs, die het programma na de eerste uitzending gaat presenteren

“We waren al een tijdje in overleg, maar nu mag ik het dan toch eindelijk aan de grote klok hangen”, zegt Hans Klok over zijn optredens als dj. “Ik vind het ontzettend gaaf dat ik de eerste Avondklokshow op 100% NL mag presenteren. Mijn naam leent zich hier natuurlijk perfect voor. Het wordt een show waar de thuiszittende luisteraar centraal staat en waar magie natuurlijk ook niet mag ontbreken.”

Foto: Floris Heuer