Het zondagavondprogramma op NPO Radio 2 verandert van naam. De show ‘Thank God Is Sunday’, die tot eind september werd gepresenteerd door Henk van Steeg, draagt vanaf januari de naam ‘De Kloosteravond’.

“Na drie maanden is het tijd om het te omarmen als een programma dat heel erg bij me past. Daarom maken we er ‘De Kloosteravond’ van. Een knipoog naar mijn achternaam en een knipoog naar de EO”, zegt de nieuwe presentator Martine Ten Klooster.

Henk van Steeg nam dit najaar afscheid van Radio 2 en daarmee van zijn programma op de zondagavond. Opvolgster Martine ten Klooster wil nu meer haar eigen invulling gaan geven aan de show. “De warme ‘wees welkom’-sfeer van het programma blijft overeind, maar ik geef mijn eigen draai aan de invulling van de show”, vertelt ze.

Tweede show

Ook het tweede programma van Martine, van vrijdagnacht op zaterdagochtend, verandert van naam: ‘Holy Hits’ wordt ‘Martine in de Morgen’. De show is tussen 4:00 en 7:00 uur te horen op de zaterdagochtend.

“Ik ben ontzettend blij met deze programma’s”, vertelt Martine. “Bij ‘Martine in de morgen’ beleef ik samen met de luisteraars de start van de zaterdag. Waar voor de één het weekend begint, is de ander hard aan het werk. Fijne muziek en gezellige belletjes zijn dé ingrediënten voor een relaxte start van deze dag.”

Foto: EO | Willem-Jan de Bruin