Home Landelijke radio Zeven gegadigden voor ‘klassiek’ FM-pakket

Zeven gegadigden voor ‘klassiek’ FM-pakket

Zeven gegadigden hebben zich gemeld voor het laatst overgebleven FM-pakket, dat bij de onlangs gehouden etherverdeling onverdeeld is gebleven. Dat maakten de betrokken ministeries (Economische Zaken en Cultuur) maandag bekend.

Het landelijke FM-pakket voor commerciële radio is bestemd voor klassieke- en/of jazzmuziek. In totaal hebben 29 aanvragers zich bij de overheid gemeld voor een landelijke-, regionale- of middengolffrequentie.

Voor het ‘klassieke’ pakket, het zogenoemde ‘kavel A8’, hebben zich in elk geval Radio 538 (Classic4U), Mojo Concerts samen met John de Mol (North Sea Jazz FM) en Sanoma Uitgevers (Hammock FM) opgegeven. Mensen uit de radiobranche geven aan dat de overige gegadigden zijn: Erik de Vlieger (Colorful Radio), Arrow Classic Rock, het Amsterdam Symphony Orchestra en Mediasales Finland (SuperJazz).

De zeven beschikbare frequenties zijn tijdens de etherverdeling in juni onverdeeld gebleven. In geval van kavel A8 kwam dat omdat Sky Radio met Classic FM afviel. Dat kwam omdat het radiobedrijf Sky Radio al het maximale aantal frequenties van twee had verworven met de zenders Sky Radio en – inmiddels – Radio Veronica. Omdat er verder onvoldoende ‘klassieke’ animo was, schreef de overheid een nieuwe verdelingsprocedure uit voor kavel A8.

Als het kavel A8 in deze verdelingsronde weer niet aan een partij kan worden toegekend, wordt het pakket later als algemeen pakket in de verkoop gedaan. Dat houdt in dat de eigenaar er op kan uitzenden wat hij wil en niet verplicht is om bijvoorbeeld alleen klassieke muziek uit te zenden.(ANP)

Vorig artikelPrinsjesdag op Radio 1
Volgend artikel‘Etherflits’ uitgebreid naar Brabant en Gelderland