Home Landelijke radio Zesde publieke radiozender moet op de kabel komen

Zesde publieke radiozender moet op de kabel komen

De werkgroepen, die kijken hoe er het beste bezuinigt kan worden bij de Publieke Omroep, hebben naast de vermindering en efficiënter gebruik van radiostudio’s nog een voorstel gedaan aan de raad van bestuur van de Publieke Omroep namelijk een zesde radio zender. De nieuwe radiozender moet zich richten op de tweede en derde generatie allochtonen jongeren, zo schrijft het NRC.

De zender, Urban Radio, zal in eerste instantie gaan uitzenden via de kabel omdat er geen frequentie beschikbaar is. Urban Radio moet gaan samenwerken met FunX, het publieke station dat een frequentie heeft in de vier grote steden en zich ook op allochtone jongeren richt. De investeringen in de nieuwe zender worden mogelijk doordat de omroepen bereid zijn meer te bezuinigen dan door de politiek is opgelegd. Vrijwel alle omroepen steunen het plan voor de nieuwe zender.

Met Urban Radio komt de publieke omroep tegemoet aan de wens van staatssecretetaris Van der Laan (Media) om meer te programmeren voor allochtonen en jongeren. In het meerjaren plan van de Publieke Omroep was ook al een zesde radiozender opgenomen. Of dit besluit ook zal worden doorgevoerd door de raad word op 18 december bekend.