Home Landelijke radio Zendschip Radio Veronica terug naar Nederland

Zendschip Radio Veronica terug naar Nederland


Het voormalige zendschip van Radio Veronica komt terug naar Nederland. De Norderney wordt woensdag verwacht op de Amsterdamse Oranje Werf. Na een onderhoudsbeurt zal het schip vertrekken richting Groningen. Daar zal aan het schip worden gewerkt om haar gereed te maken voor een nieuwe toekomst, "waarin opnieuw radio en nu ook televisie een belangrijke rol gaat spelen", zo meldt het bedrijf Veronica Schip via Erik de Zwart.

Eerder zei hij dat het schip naar het Nationaal Popmuseum moet. Dat museum moet in Scheveningen komen en is ook een initiatief waar Erik de Zwart aan meewerkt. "Het wordt een multi functionele drijvende ruimte voor radio/tv/internet/zang/dans/comedy", zo zegt hij in een reactie. Of het schip inderdaad in Scheveningen komt wil hij nog niet zitten. "De ligplaats maken we na verbouwing in Groningen bekend."

Radio Veronica werd 31 augustus 1974 gedwongen te stoppen met uitzendingen vanaf het schip. Daarna zwierf het schip door Nederland, onder andere in Maastricht, Amsterdam en Groningen.

In 2001 vertrok de Norderney naar Antwerpen waar er regelmatig feesten en partijen op zijn georganiseerd. Daarna zijn er veel pogingen gedaan om het schip naar Nederland te krijgen, maar dat is nooit gelukt.