Home Landelijke radio Zendermanager Wilbert Mutsaers: ‘Bij 3FM valt niet te bezuinigen’

Zendermanager Wilbert Mutsaers: ‘Bij 3FM valt niet te bezuinigen’


Als er bezuinigd moet worden bij de publieke omroep, valt er bij 3FM weinig aan besparingen te halen. Dat zegt zendermanager Wilbert Mutsaers in Broadcast Magazine. “Ik had laatst minister Van Bijsterveldt (Media) op bezoek. Zij was verrast omt te horen dat de NPO voor onze zender slechts twaalf medewerkers in dienst heeft, en dat is inclusief de muziekredactie, internetredactie, productie en nachtopleiding.”

De zendermanager denkt dat 3FM het meest kosteneffectieve platform binnende publieke omroep is. “En tegelijkertijd realiseren we een hoog luisterbereik onder jongeren met een gevarieerd en specifiek aanbod in muziek en maatschappelijk betrokken thema’s zoals verkiezingen en Serious Request.”

“De kosten van het technische uitzendproces bedragen omgerekend zo’n 30 euro per uur”, zegt Mutsaers. “Als er beparingen bij de publieke omroep moeten worden doorgevoerd, is er bij 3FM dus weinig te halen. Samenwerking tussen afzonderlijke redacties op raakvlakken als de grote festivals, Serious Request en de 3FM Awards is al praktijk bij ons.”

Vorig artikelRadio 538 stelt eigen televisiezender opnieuw uit
Volgend artikelRAB tevreden over opvallende radiocampagne