Home Landelijke radio Radio 538 stelt eigen televisiezender opnieuw uit

Radio 538 stelt eigen televisiezender opnieuw uit


De lancering van TV 538 is opnieuw uitgesteld. Begin dit jaar zei directeur Jan-Willem Brüggenwirth nog dat het digitale kanaal halverwege 2011 van start zou gaan. Maar dat wordt niet gehaald, zegt hij in Broadcast Magazine. "Het klopt dat we over TV 538 gesprekken voeren met Ziggo en UPC. Maar ik moet erkennen dat het moeilijker is dan wij dachten om een tv kanaal op te zetten. We overleggen dit nu met onze vrienden van RTL Nederland en beraden ons over de content." RTL is eigenaar van Radio 538.

In november 2009 kondigde de 538-directeur de zender aan. Het was onder andere de bedoeling om live-muziek uit Evers Staat Op uit te zenden. Maar nu zegt Brüggenwirth dat het nog helemaal niet vast staat dat dit gebruikt kan worden. "Daar zitten allemaal auteursrechtelijke aspecten aan vast."

"Misschien gaan we TV 538 later dit jaar lanceren, maar dat doen we alleen als we het gevoel hebben dat alles echt klopt. Er is een groot aanbod van digitale televisiekanalen, dus dan moet je wel met een erg sterk concept komen om de kijker binnen te halen."

Vorig artikelGerard Ekdom baalt van interview met De Pers
Volgend artikelZendermanager Wilbert Mutsaers: ‘Bij 3FM valt niet te bezuinigen’