Home Landelijke radio WNL wil vooral op Radio 1

WNL wil vooral op Radio 1


De nieuwe omroep WNL wil vooral programma’s gaan maken op Radio 1. Dat heeft voorzitter Fons van Westerloo van de omroep, die is opgericht door de Telegraaf, gezegd tegen AV Job. Vanaf september komt de omroep in het publieke bestel en heeft het recht op negen uur Radio per week. “We willen graag de achtergronden van het nieuws brengen op Radio 1 en ook die zendtijd zal vooral worden gebruikt om op nuchtere en herkenbare wijze de stand van zaken in de samenleving bespreekbaar te maken, zodat meer Nederlanders zich zullen herkennen in de publieke omroep”, zegt Van Westerloo. “Volgende week praat ik daarover met Laurens Borst en ik verwacht dat er op Radio 1 ruimte komt voor ondernemersnieuws en financieel economisch nieuws.”

De voorzitter van WNL wil ook wel op andere zenders. “Als we programma’s moeten verzorgen op Radio 5 zullen we dat ook gewoon doen. Je hebt dan wel wat minder luisteraars, maar op zo’n zender kunnen we eveneens iets toevoegen dat er nu niet is. Op Radio 4 willen we ook best actief zijn.”

De omroep gaat zich waarschijnlijk niet op het Media Park in Hilversum vestigen. “Gezien onze wens om primair met nieuws actief te zijn denk ik dat we ons in Amsterdam zullen vestigen. Op dit moment heeft WNL nog geen medewerkers. We gaan natuurlijk een directeur zoeken, maar moeten nog met de NPO en het Commissariaat voor de Media overleggen over de vraag wanneer er een geldstroom op gang kan komen.”