Home Landelijke radio WK kan voor de radiostations van start

WK kan voor de radiostations van start

Op verschillende radiostations is vollop aandacht voor het WK voetbal in Duitsland dat vandaag gaat beginnen. De belangrijkste daarin is natuurlijk Radio 1. De publieke nieuwszender doet live verslag van alle wedstrijden en begint op wedstrijddagen twee uur voor de aftrap met voorbeschouwingen en interviews.

Elke dag tussen 21:00 uur tot 23:00 is NOS Langs de lijn samen met BNN te beluisteren. BNN-presentatoren Sophie Hilbrand en Filemon Wesselink trekken met hun camper langs de Oranjecampings in Duitsland. BNN-verslaggeefster Willemijn Veenhoven is gestationeerd in Trinidad & Tobago. Deze onbekende WK-deelnemer staat onder leiding van Leo Beenhakker. Er zijn geregeld verslagen te beluisteren vanuit dit land.

Elke dag om 07:30 uur, 12:30 uur en 17:30 uur zijn er WK-Journaals in het NOS Radio 1 Journaal.

Op Radio Veronica bespreekt oud-voetballer René van der Gijp het wereldkampioenschap tijdens de ochtendshow ‘Kicken Wordt Wakker!’. René zal de komende tijd samen met Patrick zijn visie geven op de verrichtingen van Oranje tegen Argentinië, Ivoorkust en Servië & Montenegro.

René van der Gijp komt uit een ware voetbalfamilie. Zijn vader en oom waren beiden profvoetballers en kwamen uit voor het Nederlands elftal. Dat René van der Gijp voetbaltalent had, was dan ook niet vreemd. Lofuitingen als: snel, balvaardig, behendig en doelgericht waren aan hem besteed. Zelf speelde hij achttien keer voor het Nederlands elftal.

Op Radio 3FM maakt NOS Headlines extra uitzendingen om 07:30, 08:30, 13:30 en 17:30 uur. In het weekend zal dat allen 08:30 en 09:30 uur zijn. Op dagen dat het Nederlands elftal speelt, zijn er nog meer extra uitzendingen.

Bij het ochtendprogramma ‘Giel’ doen meer dan veertig BN-ers mee aan de WK poule. Daarnaast hebben ook ruim 21.000 luisteraars hun voorspellingen al doorgegeven. Giel Beelen zal uitgebreid aandacht hebben voor de poule gedurende het WK. Op 12, 13, 14 en 15 juni komt ‘Claudia d’r Op’ vanuit Duitsland. In haar eigen knusse ‘Breijstube’ ontvangt zij gasten en zal zij praten met diverse deskundigen. Daarnaast gaat ze op pad om de Duitsers beter te leren kennen en om te werken aan een wieder-wiedergutmachung.

BNR Nieuwsradio zit ook in Duitsland. Dagelijks om 17:30 uur wordt de luisteraar door door het duo Paul van der Linden en Bob van der Tak op de hoogste gehouden van de laatste WK-ontwikkelingen in ‘WK Studio Titisee’.

Het programma ‘Evers Staat Op’ van Radio 538 zal vanaf 12 juni uitzenden vanuit Duitsland. Edwin Evers, Rick Romijn en Niels van Baarlen zullen van maandag tot en met zaterdag verslag uitbrengen van het WK. Er is hiervoor een speciaal radiostudio gebouwd aan de oevers van de Titisee. De uitzendingen zullen gedurende het hele WK op maandag tot en met vrijdag van 6:00 tot 10:00 uur en op zaterdag van 8:00 tot 12:00 uur te horen zijn. De zender geeft ook nog steeds WK-kaarten weg.

Caz! organiseert de komende week het ‘WK WK-kijken’. De winnaar van deze wedstrijd, waarbij men zo lang mogelijk onafgebroken WK-wedstrijden moet kijken, wint twee kaarten voor de finale van Wereld Kampioenschap voetbal in Duitsland.