Willeke Alberti is onderscheiden met de NPO Radio 5 Evergreen Award. Ze ontving de prijs tijdens het NPO Radio 5-programma Volgspot (KRO-NCRV). Alberti is sinds de jaren 50 succesvol als zangeres; solo en in duetten met haar vader Willy Alberti, Paul de Leeuw en André van Duin.

Peter de Vries, zendermanager van NPO Radio 5: “Spiegelbeeld, Telkens Weer, Ome Jan, De Glimlach Van Een Kind, Samen Zijn of Het Oude Huis: slechts een greep uit het indrukwekkende oeuvre van Willeke Alberti. Al decennialang vervult zij de harten van veel Nederlanders met haar prachtige liedjes. Willeke Alberti is de koningin van het Nederlandse lied en daarom eren wij haar dit jaar met de NPO Radio 5 Evergreen Award.”

Evergreen Top 1000

In november werd de Evergreen Top 1000 uitgezonden door de radiozender. Willeke Alberti stond daar dit jaar met vier nummers in: Spiegelbeeld (#391), Telkens Weer (#452), Het Oude Huis (#879) en Samen Zijn (#916). Eerder ontvingen Boudewijn de Groot (2021) en Rob de Nijs (2020) de NPO Radio 5 Evergreen Award.

Met het uitzenden van de Evergreen Top 1000 wist NPO Radio 5 weer een flinke sprong in de luistercijfers te halen.

Foto: NPO Radio 5