Home Landelijke radio Wild FM officieel van start in Noord-Holland

Wild FM officieel van start in Noord-Holland

In het oude Post CS gebouw in Amsterdam is vanmiddag Wild FM van start gegaan. De zender van zakenman Erik de Vlieger zendt al uit in een groot deel van Noord-Holland. Burgemeester Cohen van Amsterdam zou bij de opening aanwezig zijn, maar hij zag daarvan af vanwege het strafrechtelijk onderzoek tegen de Vlieger. ‘Club 11’ is vandaag omgetoverd tot de achtergrond voor de ‘Launch Party’ van het nieuwe commerciële radiostation in Noord-Holland.

Als we op deze elfde etage van het oude post-gebouw binnenkomen valt het op hoe rustig het is. “We hebben pas afgelopen maandag besloten dit feest nu te houden, dus het was wat kort dag”, zo legt directeur Koen van Tijn van Wild FM uit. Tussen het interview door moet hij ook nog even de uitzending in de gaten houden. “We zenden live uit vanaf hier, en ik doe het programma nu.” Om precies 16:00 uur is de officiële kick-off van het radiostation. Wild FM wordt ‘Het nieuwe Hit-Muziek station’.

De feestzaal in Amsterdam
Mede dankzij input van de luisteraars heeft het radiostation hiervoor gekozen. “Wij zijn een echt hitstation”, legt van Tijn uit. Dat klinkt weinig vernieuwend, maar dat ziet Van Tijn anders. “De al bestaande stations zijn van hitstation meer gewijzigd in een mainstream-station. Wij gaan gewoon echt de hits draaien. Ik denk dat we daar een hele nieuwe generatie mee aanspreken. Ik ben niet bang om de jeugd te bedienen, maar ook oudere luisteraars kunnen bij ons terecht.”

Erik de VliegerHet station deed ook mee met de frequentieverdeling. Maar toen werd er naast een kavel gegrepen. Van Tijn: “Dat was een echte teleurstelling. Het leverde veel frustratie op. Door deze zender nu over te nemen hebben we toch een manier gevonden om uit te zenden.” Het radiostation staat bekend als ‘de zender van Erik de Vlieger’. Zelf is hij er ook. “Dit is mijn hobby. Wij worden het station dat niet op onderzoeken gebasseerd is, geen eenheidsworst.” De Vlieger trekt meteen veel bekijks van de aanwezigen. Zelf denkt hij dat de situatie rondom het strafrechtelijk onderzoek rond hem juist voor publiciteit heeft gezorgd. “Of er ook negatieve kanten zijn weet ik niet.” Nu hij een radiostation heeft is de honger misschien aangewakkerd naar meer. “Nee, ik ben gestopt met ondernemen zoals je hebt kunnen vernemen. Dus hier zal het bij blijven.” Even later lijkt hij toch nog een opening te laten. “Ik sluit niet uit dat Wild FM zich als een olievlek over Nederland zal verspreiden.” De ex-ondernemer bemoeit zich niet met de dagelijkse gang van zaken. “Koen van Tijn is de directeur. Hij bepaalt het allemaal. Ik ga denk ik zelf solliciteren. Ik wil graag een programma op zaterdag- of zondagochtend. ‘Anarchie’, Waar anderen eindigen, ga ik verder. Met veel leuke gasten”, zegt hij in zijn jolige bui. Van Tijn heeft geen moeite met de reputatie van De Vlieger. “We hebben veel aan hem te danken.”

Het programma van de nieuwe zender wordt nu gevuld door vier dj’s. “Ikzelf doe samen met Dave Leusink het programma ‘The Wild Wake Up”, zegt van Tijn. Marcia Godet is te horen tussen 10:00 en 15:00 uur en Lucas Degen tussen 15:00 en 19:00 uur. De leidraad zal muziek zijn. Vanaf 10:00 uur geldt: de 10 song download. Oftewel: tien platen zonder commerciële onderbreking per uur met om 18:00 uur de ‘Wild 6@6’. Luisteraars kunnen de hele dag stemmen voor deze Top 6.” Zoekt hij nog naar uitbreiding voor het team? “Jazeker, nieuwe enthousiaste mensen zijn welkom.” Van Tijn sluit niet uit dat hij in de toekomst ook grote namen naar het station wil halen. “Daarnaast wil ik in de toekomst graag een weekendprogrammering.”

De afwachtende blikken in de feestruimte zeggen misschien ook genoeg over de luisteraars. Die wachten waarschijnlijk ook af. Toch is De Vlieger stellig. “Wij hebben als doel straks 25 procent van de radiomarkt in Amsterdam in handen te hebben.”

Dj’s Marcia Godet en Koen van Tijn