Home Landelijke radio Duizenden luisteren Kermis FM via ether en internet

Duizenden luisteren Kermis FM via ether en internet


Tienduizenden mensen hebben tussen 17 en 26 juli naar de uitzendingen van Kermis FM geluisterd tijdens de Tilburgse Kermis. De webstream van de evenementenzender is zo’n 25.000 keer opgevraagd door het hele land. De webcam is bijna 17.000 keer bekeken. Gemiddeld werd er een uur gekeken naar wat er zich in de studio van Kermis FM voor de Heuvelse kerk in Tilburg afspeelde.

Het tijdelijke radiostation was ook te horen via de evenementenfrequentie 107.0 FM in Tilburg. Hoeveel mensen hun radio op Kermis FM hebben afgestemd, is niet gemeten. Maar volgens de radiozender maakten de vele mailtjes en sms’jes duidelijk dat de uitzendingen gewaardeerd werden.

Kermis FM deed live-verslag van de gebeurtenissen op de kermis en gaf bezoekers verkeers- en parkeerinformatie. Daarnaast was er ieder uur een nieuwsbulletin in samenwerking met het Brabants Dagblad. Bekende dj’s als Giel Beelen (3FM), Rob Stenders (3FM), Frank van ’t Hof (Kink FM), Ewald van Liempt (Royaal FM), Maurice Verschuuren (KXradio), Domien Verschuuren (3FM), Coen Swijnenberg en Sander Lantinga (3FM) waren te horen op Kermis FM.

Daarnaast vonden vele bekende artiesten hun weg naar de Kermis FM studio. Sterren als Kathleen, Guus Meeuwis, De Deurzakkers, Marc Meeuwis, Band Zonder Banaan, Melanie LaVie, Wesley, Nol Havens, Paul van Loon, Dries Roelvink en Johan Vlemmix maakte hun opwachting in de studio om hun kermis ervaringen te delen.

Kermis FM krijgt volgend jaar een vervolg. “Tientallen vrijwilligers hebben van Kermis FM een succes gemaakt”, zegt Arno Leblanc, voorzitter van de nieuwe Stichting Kermis FM. “Zij staan te trappelen om volgend jaar opnieuw knallende kermisradio te maken. Om dat alles in goede banen te leiden is er een nieuwe stichting opgezet die zich vol op Kermis FM gaat storten om er volgend jaar een nog groter succes van te maken.” De gemeente Tilburg, de organisator van de kermis, was erg te spreken over het radiostation en gaat binnenkort opnieuw in gesprek met de organisatie van Kermis FM.

Ook BNN is blij met de samenwerking. De omroep leende de studenten van de BNN University uit en de Coen & Sander Show op 3FM kwam Roze Maandag live vanuit de studio van Kermis FM.

Klik hier voor meer foto’s

Kermis FM studio

De mobiele studio van Kermis FM op het Heuvelplein in Tilburg