Home Landelijke radio Wessel van Diepen maakt Global Dance Chart op 538

Wessel van Diepen maakt Global Dance Chart op 538

Wessel van Diepen is binnenkort weer te horen met een programma op 538. Vanaf 13 september presenteert hij elke vrijdag de Global Dance Chart tussen 21:00 en 23:0 uur.

Van Diepen produceert en presenteert de internationale dancechart zelf. De lijst beperkt zich niet tot de Nederlandse markt. De 40 tracks zijn samengesteld op basis van wereldwijde downloads, streams, radio- en dj-play. 
 
Dave Minneboo, programmadirecteur 538: "Deze dancechart wordt toonaangevend in de wereld. Als je ziet wat er op dit moment wereldwijd gebeurt op het gebied van dance, dan moet je een lijst niet meer beperken tot één land. Dance is global! En wie kan zo’n internationale lijst nou beter produceren en presenteren dan één van de grondleggers van dance in Nederland, Wessel van Diepen! Ik ben supertrots en blij dat Wessel weer te horen zal zijn."
 
Wessel van Diepen: "Mijn liefde voor dancehits en strakke programma’s komen samen in dit concept, dat veel verder kan gaan dan radio alleen. In Amerika noemen ze hedendaagse dance niet voor niets ‘Dutch Music’. Het is natuurlijk geweldig dat we dit programma maken in het hol van de leeuw."

Wessel van Diepen was in 1992 medeoprichter van Radio 538 en presenteerde, naast 'Van Diepen Draait Door' en de 'Top 40', jarenlang 'Van Diepen’s Dance Department'. In oktober 2006 nam van Diepen afscheid van zijn werkzaamheden als dj bij Radio 538. Overigens is hij nog steeds stationvoice van 538 en de tv-zender FOX.

Vorig artikelRámon Verkoeijen op zaterdagavond 3FM
Volgend artikelSublime FM schrapt Soulshow uit programmering