Home Landelijke radio Wessel de Jong nieuwe NOS-correspondent in de VS

Wessel de Jong nieuwe NOS-correspondent in de VS


Wessel de Jong wordt vanaf juli de nieuwe correspondent voor de NOS in de Verenigde Staten. Hij vervangt Ron Linker, die Parijs als standplaats krijgt, en gaat samenwerken met Eelco Bosch van Rosenthal. Momenteel is Wessel de Jong NOS-correspondent in België.

De 47-jarige De Jong studeerde Slavische taal- en letterkunde en begon daarna, in 1990, als redacteur/verslaggever voor diverse regionale bladen. Na twee jaar redacteurschap voor VPRO-radio (1995 – 1997) ging hij naar Moskou als correspondent voor Trouw en Het Financieele Dagblad. In diezelfde plaats was hij vanaf 1998 radiocorrespondent voor de NOS. Daarna werd hij correspondent Oost-Europa (vanaf 2003) en tot slot correspondent voor België, Luxemburg en de Europese Unie (vanaf 2006).

"Mijn correspondentenbestaan begon in Rusland met de chaos van de Jeltsin-jaren. Zo pessimistisch als de Russen waren, zo optimistisch waren de Hongaren in 2004, toen ik als Oost-Europa correspondent de uitbreiding van Europa versloeg. Nu zit ik in de Belgische politieke chaos. 'No they can't', wordt hier gegrapt over de voortslepende regeringsformatie. Ik ben zeer benieuwd hoe 'Yes we can' voelt, als ik straks in de Verenigde Staten aan de slag ga", zegt Wessel de Jong over zijn nieuwe standplaats.

Wie De Jong gaat opvolgen als correspondent in België is nog niet bekend.

Vorig artikelEerste sleutel Q-ijsblok gevallen
Volgend artikelAnalyse luistercijfers: 3FM wint vooral bij de vrouwelijke luisteraars