Home Landelijke radio Wekelijkse column over Wijn op BNR Nieuwsradio

Wekelijkse column over Wijn op BNR Nieuwsradio

Wijnkenner en -schrijver Hubrecht Duijker gaat vanaf aanstaande vrijdag wekelijks een column over wijn verzorgen op BNR Nieuwsradio. Elke vrijdagmiddag om 16:50 uur is hij te horen.

“Zo vlak voor het weekend geef ik vooral tips over goede, koopwaardige, vaak verrassende wijnen die ik heb ontdekt. Maar ook actuele wijntrends, marktontwikkelingen, impressies van opkomende wijnstreken, profielen van opmerkelijke wijnproducenten en zelfs praktische informatie over het omgaan met wijn zullen aan de orde komen. Ik plaats bovendien kritische kanttekeningen wanneer dat zinvol is, als bij de absurd hoge prijzen voor de Bordeaux-oogst 2005 en het nog altijd grote gebruik van de kurk als flesafsluiter”, zo zegt Duijker, die nu al columns schrijft voor onder andere Het Financieele Dagblad.

“Een zoete afdronk na een drukke week”, zo omschrijft Hoofdredacteur Michiel Bicker Caarten van de radiozender de nieuwe column. “Duijker is een echte autoriteit op het gebied van wijnen, hij kreeg nota bene de term vinoloog in de Van Dale. Hij heeft het in zich zowel de kenner als de leek te inspireren én te bedienen van praktische tips.”