Home Landelijke radio Desmet Live in nieuw jasje op Radio 5

Desmet Live in nieuw jasje op Radio 5

Omroep LLink heeft haar aandeel in het nieuwe programma Desmet Live op de nieuwe zender Radio 5 in een ander jasje gegoten. Dieuwertje Blok, Francisco van Jole en Pieter Hilhorst presenteren vanaf aankomende maandag september het programma voor de omroep. Twee keer per week brengen zij live-radio over kunst, cultuur, politiek en maatschappij vanuit studiocafé Desmet in Amsterdam.

Wekelijks worden ze bijgestaan door Michiel Romeijn (Jiskefet), Teun van der Keuken (Keuringsdienst van Waarden) en Kees Moeliker (alternatieve Nobel Prijswinnaar Biologie). Daarnaast bekritiseren buitenlandse correspondenten Nederland en vertellen ze over praktisch idealisme. Desmet Live is dagelijks te horen tussen 18:00 en 19:50 uur. LLink maakt de uitzendingen op maandag en woensdag.

Op maandag presenteert Pieter Hilhorst Desmet Live en woensdag zijn dat Dieuwertje Blok en Francisco van Jole. Pieter Hilhorst werkte eerder als redacteur bij de VPRO, is columnist voor de Volkskrant en schrijft toneelstukken. Dieuwertje Blok presenteerde eerder ‘Ontbijt TV’ voor de KRO en was tot 2005 één van de vaste presentatoren van 747Live. Francisco van Jole heeft zich als eerste Nederlandse journalist gespecialiseerd in internet en presenteert ook voor LLiNK de Geitenwollensokkenshow op Radio 1.

De andere werkdagen wordt Desmet Live verzorgd door de Humanistische Omroep en de Ikon. Op dinsdag en vrijdag presenteert Theodor Holman voor de Humanistische Omroep en op donderdag is dat Mieke Spaans voor de Ikon.