Waldy van Geenen volgt vanaf 1 december Saïda Maggé op als verslaggever van het Radio 1-programma ‘Nieuws & Co’. Hij zal in het dagelijkse programma van NOS en NTR het land intrekken op zoek naar geluiden uit de samenleving. Van Geenen vervangt in die rol Saïda Maggé, die naar het NOS Journaal overstapt.

Waldy van Geenen studeerde journalistiek in Utrecht en begon zijn omroepcarrière bij RTV Rijnmond. Daarna werkte hij voor MTNL (Multiculturele Televisie Nederland), om van daaruit de overstap te maken naar AT5. Adjunct-hoofdredacteur Helene Pronk van AT5 noemt hem ‘een boegbeeld met veel inhoudelijke kennis. Een journalist van deze tijd die weet hoe je journalistieke drive en maatschappelijke opwinding kunt omzetten in nieuwsverhalen die ertoe doen.’

Eindredacteur Barbara van der Klis is blij dat Waldy van Geenen het team van Nieuws & Co komt versterken: “Waldy heeft bewezen de verhalen van de straat te kunnen vertalen in sprankelende en spraakmakende radio. Kortom, een aanwinst voor ons programma.”

Foto: AT5/Luuk Koenen