Home Landelijke radio ‘Vroege Vogels’ verhuist naar het Naardermeergebied

‘Vroege Vogels’ verhuist naar het Naardermeergebied

Het Radio 1-programma 'Vroege Vogels' zendt vanaf volgende week zondag uit vanuit Bezoekerscentrum Stadzigt in het Naardermeergebied. Het natuurprogramma van de VARA hoopt in de 'natte natuur van het Naardermeer' een nieuwe uitdaging te vinden.

Precies acht jaar geleden verhuisde het programma van de Hilversumse studio naar 's-Graveland. "Een natuurprogramma dat opgesloten zit in een ruimte waarin daglicht niet door kan dringen, is niet geloofwaardig, was toen de gedachte", zegt eindredacteur Joost Huijsing. Op 27 februari 2005 kwam de eerste uitzending vanuit 's-Graveland, waar Natuurmonumenten de programmamakers het Capitool aanbood. "We hebben bijna 400 uitzendingen lang genoten van dat zondagse paleisje in het parkbos van buitenplaats Schaep en Burgh. Maar het begon te kriebelen, we zochten nieuwe uitdagingen en kunnen die vinden in de natte natuur van het Naardermeer."

Het Bezoekerscentrum in het Naardermeergebied is net nieuw. Met een grote moestuin, een biologische winkel en een botenloods waar excursieboten liggen. "Een nieuwe biotoop is een mooie plek die op allerlei manieren kansen biedt om een 35-jarig programma jeugdig te houden", meent Huijsing. "We zijn met 'Langs De Lijn' en 'Met Het Oog op Morgen' de langstlopende serie op de radio. Maar altijd in voor verandering en dit wordt een hele mooie."

Het programma is iedere zondag tussen 08:00 en 10:00 uur te horen op Radio 1.