Home Landelijke radio HotRadio-ruzie om frequenties in Gelderland

HotRadio-ruzie om frequenties in Gelderland

Er is een fikse ruzie ontstaan tussen HotRadio en HotRadio Hits over twee frequenties in Gelderland. Sinds eind vorige week zijn beide zenders in de regio Apeldoorn en Arnhem op dezelfde frequenties te ontvangen. Volgens De Stentor is het gevolg dat op 88.5 FM in Arnhem en 88.7 FM in Apeldoorn muziek dwars door elkaar heen speelt of dat er een bak ruis te horen is.

De vergunninghouder is officieel Telecom Vision International (TVI) van Frank Otten. Het bedrijf heeft ook nog een frequentie waarmee wordt uitgezonden vanuit Hardenberg in Overijssel. Een aantal frequenties worden verhuurd. Zo huurt Radio Continu sinds mei vorig jaar twee frequenties in het oosten van het land. Daarnaast worden twee frequenties verhuurd aan Hans Kokkeel, die er HotRadio Hits op uitzendt. Maar volgens Otten houdt Kokkeel zich niet aan de regels. En daarom heeft hij de frequenties zelf weer in gebruik genomen.

Het gevolg is dat HotRadio Hits vanuit Apeldoorn op 88.7 FM uitzendt, maar ook HotRadio vanuit het nabijgelegen Hoog Soeren op 88.7 FM te horen is. In Arnhem zendt HotRadio Hits uit vanuit Huissen op 88.5 FM. HotRadio zendt nu uit vanaf de zendmast in Arnhem op dezelfde frequentie. In De Stentor zegt Kokkeel geen idee te hebben waarom Otten nu opeens zelf de frequenties weer wil hebben. Otten beweert in de krant dat Kokkeel zich niet aan de regels houdt en illegale dingen doet en dat hij daardoor risico's loopt. "Daarom heb ik hem gevraagd te stoppen, maar dat doet hij niet", zegt Otten.

Welke regels er dan precies overtreden zijn, blijft vaag. Het is volgens Otten alleen maar te begrijpen voor insiders. Mogelijk gaat het om de plek van de zenders. De lokatie waar Hotradio Hits nu uitzendt in Apeldoorn is volgens Otten illegaal.

Het Agentschap Telecom doet in ieder geval onderzoek, maar geeft aan dat het juridisch ingewikkeld ligt. "De heren hebben al eens met elkaar voor de rechter gestaan. Het is voor ons moeilijk te doorgronden wie er juridisch gelijkt heeft", aldus een woordvoerder.

Vorig artikel‘Vroege Vogels’ verhuist naar het Naardermeergebied
Volgend artikel“BNN Today moet naar de dagprogrammering van Radio 1”