Home Landelijke radio Gordon: ‘OZ Radio moet het het publieke bestel in’

Gordon: ‘OZ Radio moet het het publieke bestel in’

Als het aan Gordon ligt gaat internetzender OZ Radio het publieke bestel in. Dat heeft hij gezegd tegen Metro, op de dag dat het station met 24 uur per dag ‘gay’ muziek de lucht in gaat. "Wat mij betreft is het zeker niet de bedoeling dat het bij een digitaal radiostation blijft. Op termijn wil ik met OZ het publieke bestel in", zo zegt Gordon. "Daar gaat natuurlijk wel wat tijd overheen, maar net als destijds met BNN en Veronica is het in mijn ogen helemaal niet onverstandig een gay zender in de markt te zetten."

OZ Radio is onderdeel van Talpa’s Radio Digitaal. Een commissie van zes wijze mensen heeft de plannen om als publieke omroep verder te gaan in voorbereiding. Tv-ondernemer John de Mol ondersteunt het initiatief en entertainer Gordon geldt als voorzitter.

OZ Radio richt zich niet specifiek op homo’s. "Maar op de muziek die onder die groep populair is", aldus Gordon. "Muziek die je nu slechts sporadisch hoort op de traditionele radiozenders. Of één keer per jaar in de Homo100 op 3FM. Daarnaast worden ook artiesten die vanwege hun eigen geaardheid in aanmerking komen, gedraaid. Denk aan Melissa Etheridge, kd lang en Michael Bublé."

Voorlopig blijft de zender non-stop. "We worden een soort Sky Radio met mij als station voice. Uiteindelijk willen we binnen twee jaar wel toe naar een radiozender waar bijvoorbeeld ook concerten worden uitgezonden."

De naam OZ slaat op het fictieve land uit de filmklassieker ‘The Wizard of OZ’ met in de hoofdrol homo-icoon Judy Garland en staat voor een denkbeeldige wereld waar geen haat, oorlog of ellende is.