Home Landelijke radio Veronica van de kabel in Groningen en Drenthe

Veronica van de kabel in Groningen en Drenthe

Het gaat slecht met Veronica. De tv-tak dreigt in Groningen en Drenthe vanaf één juli niet meer op de kabel te zitten. In Amsterdam en omgeving gaat vrijwel zeker hetzelfde gebeuren. Hierdoor raakt Veronica zeker 700.000 kabelaansluitingen kwijt. Om het allemaal nog erger te maken, Nickelodeon/Kindernet stoppen ook de samenwerking met de zender. Dit alles maakt de toekomst van de televisie zender Veronica behoorlijk onzeker.

Nickelodeon/Kindernet en Veronica bieden sinds vorig jaar November zich beiden aan bij de kabelmaatschappijen. Overdag en ’s ochtends zenden Nickelodeon/Kindernet uit en ’s avonds Veronica. Over de programmering van Veronica was veel kritiek, omdat er veel seks in voor kwam. Ook de kijkeraantallen vallen zwaar tegen voor Veronica.

De Programmaraad Groningen/Drenthe hield afgelopen maandagavond zijn laatste vergadering over het zenderpakket voor volgend jaar. Daarbij was de hele raad tegen de combinatie Nickelodeon en Veronica aldus Jacqueline Bierhorst, directeur bij Nickelodeon/Kindernet. Zonder Veronica kreeg Nickelodeon/Kindernet wel ‘sympathie’ van bijna de gehele raad. Die kon echter niet kiezen welke zender zou moeten wijken dan.

Hetzelfde dreigt te gebeuren in Amsterdam en omstreken morgen, ook daar is een conceptadvies opgesteld door de Algemene Programmaraad waarin de zendercombinatie niet voor komt.

“Veel programmaraden hebben ons gevraagd of we ons niet alléén willen aanmelden.” verklaarde Bierhorst, daarom werd gisteren besloten door Nickelodeon om niet met Veronica verder te gaan. Cees van Steijn gedelegeerd commissaris van Veronica verklaarde nog niets te hebben gehoord hierover. Hij verklaarde dat als ze de samenwerking op willen zeggen er gekeken zal worden wat de juridische mogelijkheden zijn. Hij wil echter niet zeggen dat het nu gedaan is met Veronica “We praten nog met verschillende potentiële partners.” waarvan de belangrijkste SBS zou zijn.

Of dit alles ook consequenties heeft voor de radio is nog niet bekend. (RF / Fok.nl)