Home Landelijke radio Veronica komt met Download Top 750

Veronica komt met Download Top 750

Radio Veronica zendt deze maand voor het eerst de ‘Download Top 750 Allertijden’ uit. Deze hitlijst bestaat uit de 750 meest gedownloade nummers aller tijden en is samengesteld in samenwerking met iTunes, de site waar onder andere iPod bezitters muziek kunnen downloaden. De lijst wordt uitgezonden van 20 tot en met 26 juni.

Radio Veronica Stationmanager Uunco Cerfontaine: “Radio Veronica loopt van oudsher altijd voorop met het introduceren van nieuwe programmaconcepten. In 1965 werd met De Top 40 de eerste hitlijst op basis van singleverkoop geïntroduceerd. Daarnaast werd met lijsten als de Top 100 Allertijden en Top 1000 Allertijden het systeem van hitlijsten op basis van stemmen door luisteraars bij Veronica geïntroduceerd. Het past goed in onze traditie om samen met iTunes van Apple nu deze nieuwe lijst te introduceren. Het downloaden van muziek is hot en wereldwijd zetten steeds meer mensen hun favoriete nummers op de computer of iPod. Radio Veronica geeft met deze lijst als eerste een goed overzicht van welke nummers het meest worden gedownload.”

PR Manager Apple Jurriaan Trommels: “De bezoekcijfers van de site iTunes bewijzen dat het downloaden van muziek een trend is die maar blijft groeien. Veel mensen gebruiken onze site ook om hun muziekcollectie aan te vullen of favoriete nummers die ze eens op vinyl hadden nu via iTunes op hun iPod te zetten. Het zijn dus zeker niet alleen nieuwe nummers die worden gedownload. Het profiel van de iTunes bezoeker en iPod bezitter past dus ook zeker bij een station als Radio Veronica en vandaar dat we graag meewerken aan deze lijst.”