Home Landelijke radio Veel lijsten op de radio tussen Kerst en Oud & Nieuw

Veel lijsten op de radio tussen Kerst en Oud & Nieuw

Diverse radiostations zenden tussen Kerst en Oud & Nieuw lijsten uit. Zo hebben Radio 2, 3FM, Radio 10 Gold en Radio Veronica een lijst, Q-music en Kink FM kiezen er voor een eerder dit jaar uitgezonden lijst te herhalen.

Om middernacht begint Radio 2 met de ‘Top 2000‘, die tot het eind van het jaar te horen is. Het is de tiende editie van deze lijst en is samengesteld aan de hand van de 7,1 miljoen stemmen die de afgelopen negen jaar zijn uitgebracht. Queen staat op nummer 1 met ‘Bohemian Rhapsody’
De presentatie is in handen van Daniël Dekker, Frits Spits, Hans schiffers, Sander de Heer Stefan Stasse, Bert Haandrikman, Bert Kranenbarg, Jan-Willem Roodbeen en Ron Stoeltie.

De ‘Top 2000’ krijgt ook aandacht op televisie. Elke avond om 19:30 uur presenteren Matthijs van Nieuwkerk en Leo Blokhuis de ‘Top 2000 a Go-Go’ op Nederland 3. Op Oudjaarsavond zijn achtereenvolgens het ‘Top 2000 Jaaroverzicht’, de ‘Top 2000 Telt Af!’en ‘Top 2000 In Concert’ te zien.

3FM
zendt tot 31 december 18:00 uur de ‘Top Serious Request’ uit. Dit is de lijst met de 2160 meest aangevraagde platen tijdens ‘3FM Serious Request’ afgelopen week. Op nummer 1 staat ‘Verliefdheid’ van de vijftienjarige Jordy van Loon.
De presentatie is in handen van de 3FM-dj’s die niet in het Glazen Huis zaten. Onder meer Michiel Veenstra, Rob Stenders, Edwin Diergaarde, Rudy Mackay en Domien Verschuuren presenteren de lijst.
Radio 10 Gold zendt al sinds begin deze maand de ‘Top 4000‘. De ontknoping van deze lijst zal op Oudjaarsdag te horen zijn. Dagelijks schuiven er gastpresentatoren aan bij de dj’s van Radio 10 Gold om de lijst te presenteren.

De nummer 1 van de ‘Top 4000’ wordt pas op 31 december bekend gemaakt. Vorig jaar stond ‘Music’ van John Miles op één, dit jaar zal er een andere plaat de lijst aanvoeren.
Op Radio Veronica is tot en met 31 december de ‘Album Top 1000 Allertijden’ te horen. Deze lijst bestaat uit de 1000 beste albums ooit gemaakt volgens de luisteraars van Radio Veronica. ‘The Joshua Tree’ van U2 staat op nummer 1 in de albumlijst.

Bij Q-music kiest men er voor om de ‘Q-music Top 1000‘, die begin deze maand werd uitgezonden te herhalen. Vanaf morgen tot en met volgende week dinsdag is de ‘Q-Nonstop 1000 te horen’. ‘Viva La Vida’ van Coldplay staat op nummer 1.
Ook bij Kink FM kiezen ze er voor om een lijst nonstop te herhalen. Sinds vanochtend is de ‘Kink 1300’ te beluisteren op het alternatieve radiostation. Even voor middernacht op oudjaarsavond zal ‘Black’ van Pearl Jam, de beste plaat allertijden volgens de luisteraars van Kink FM, worden gedraaid.