Home Landelijke radio Vanaf september meer pop/rock en eigen talent op 3FM

Vanaf september meer pop/rock en eigen talent op 3FM

3FM start op zaterdag 4 september 2004 met een aantal nieuwe middag- en avondprogramma’s. Het is de volgende stap in de herprofilering van de zender, die vorig jaar september is ingezet met een nieuwe programmering, een nieuwe logo en een nieuwe slogan “Serious Radio”. Het muziekaanbod van het publieke popstation wordt momenteel verder aangescherpt. De focus op het pop/rock genre wordt nog duidelijker en herkenbaarder. Verder wordt er meer ruimte in het format gecreëerd voor muziek van Nederlandse bands en artiesten.

Op dit moment heeft 3FM al een brede muziekkeuze, maar het station gaat zich binnen die breedte duidelijker profileren. De basis van het format is pop/rock, met artiesten en bands als Coldplay, Kane, Pink, Nelly Furtado, Keane en Lenny Kravitz. Maar 3FM blijft andere belangrijke genres als Dance, Alternative en Urban op de voet volgen. De publieke zender was al het station waar beginnende Nederlandse bands en artiesten als eerste te horen waren, maar die muziek komt vanaf dit najaar nog beter tot zijn recht. Al met al is er meer muziek te horen, gericht op een groot publiek tot 35 jaar.

Op het ogenblik werkt 3FM hard aan een nieuwe programmering voor de middag en de vooravond die vanaf september 2004 moet staan. Het is nog niet bekend welke DJ’s een plaats krijgen. Duidelijk is wel dat het station veel talenten haalt uit haar eigen opleiding. De zender investeert veel tijd en moeite in het opleiden van DJ-talent. Het heeft top DJ’s als Rob Stenders, Edwin Evers, Gerard Ekdom en natuurlijk Giel Beelen opgeleverd.